fbpx

Divadlo loutek a objektů

Studio DAMÚZA působí na divadelní scéně již od roku 1999, kdy ho založili tehdejší studenti Katedry produkce DAMU za účelem propagace studentské tvorby.

V současné době se pod značkou DAMÚZA skrývá produkční a producentská jednotka podporující neotřelé divadelníky a ambiciózní projekty studentů a čerstvých absolventů DAMU. V naší tvorbě se zaměřujeme na autorské inscenace, především na loutkové, výtvarné a objektové divadlo pro děti i dospělé.

Mladým začínajícím umělcům poskytujeme příležitost realizovat vlastní divadelní projekty, a získat tak zkušenosti v oboru. Profesionálním umělcům pak nabízíme možnost nezávislé tvorby mimo kamenná divadla – tvůrčí svobodu a možnost experimentů a seberealizace.

Hlavní součástí naší tvorby jsou inscenace pro rodiny s dětmi, ve kterých se dětský divák stává naším rovnocenným partnerem. Naším cílem je, aby rodiče bavilo s dětmi na představení trávit čas a chceme podněcovat otázky a nápady, které podpoří jejich společný dialog.

Loutkové divadlo podle nás není určeno pouze pro dětského diváka. Proto ve spolupráci se skupinou Fekete Seretlek vytváříme hudebně-divadelní projekty pro dospělé, které prezentujeme na různých scénách a festivalech v České republice i v zahraničí.

Studio DAMÚZA má na repertoáru více než 20 inscenací pro rodiny s dětmi a pro dospělé publikum. Za rok odehrajeme na 300 představení.

Jsme také pořadatelem tří festivalů: KUK, VyšeHrátky a Nekropolis.